Ihminen on tapaeläin

Otsikon mukainen väittämä lipsahtaa suustani lähes häiritsevän usein – niin työfysioterapeuttina kuin koutsina toimiessani. Se vain tuntuu olevan näin. Tuttuun turvalliseen on helppo jäädä lojumaan; oli sitten kyse työskentelytavoista, asenteista, liikuntamuodoista tai varsinkin ruoasta.

Tälläkin kolikolla on tietysti kaksi puolta. Hyviä ja hyväksi havaittuja tapoja ei välttämättä olekaan syytä muuttaa, mutta on myös hyvä muistaa että ’vääräänkin’ voi tottua niin, että se tuntuu hyvältä ja hyvää tekevältä vaikkei se välttämättä sitä olisikaan.

Karski vertauskuva: Laitat (jostain käsittämättömästä syystä) männynkävyn ahteriisi. Sangen epämukavaa. Annat kuitenkin (edelleen täysin käsittämättömästä syystä) kävyn olla siellä kolme vuotta. Tuona aikana olet tottunut sen olemassa oloon siinä määrin, että sinua ahdistaa suunnattomasti kun se otetaan (vihdoinkin joku saa sinut järkiisi!) sieltä pois.

Kannattaa siis välillä pysähtyä analysoimaan omia toimintatapoja ja vaikka ihan vaihtelun vuoksi muuttaa niitä säännöllisin väliajoin. Treenissä kannattaa aika ajoin astua mukavuusalueen ulkopuolelle, koska se on useimmiten se alue jossa ”the magic happens”. Samoin ruoassa kannattaa kokeilla välillä jotain ihan muuta; perusjauhelihan voi vaikka vaihtaa välillä hirvenjauhelihaan, kaurapuuron tilalla voi aamupalaksi nauttia marjaisan, proteiinijauheella ja superfoodeilla höystetyn smoothien tai jykevän proteiinipannarin:

1 kananmuna (luomu)

1 valkuainen (luomu)

1 skuuppi Sunwarrior Warrior blend proteiinijauhetta (suklaa)

1 skuuppi Puhdistamon Rakkauspakkaus kaakao-maca-riisinleseseosta

2-3 rkl nestettä

1/3 banaani

1 pussi FSF Instant Longevity -jauhetta

1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen

Kaikki ainekset iloisesti sekaisin blenderissä tai sauvasekoittimella. Paista rapsakaksi molemmin puolin semikuumalla pannulla. Nauti sellaisenaan tai vaikka jäisten marjojen kera. Kuppi teetä tai kahvia kyytipojaksi ja päivä saa jyrähtävän startin!

Image

Mainokset

One thought on “Ihminen on tapaeläin

  1. Päivitysilmoitus: A niinkuin aamupala, B niinkuin vaihtelu, C niinkuin riittävästi (proteiinia) | Ready, steady, let's do it!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s