Keppijumppaa, penkkipettymys ja tavoitteiden terävöittämistä

Tein eilen pitkästä aikaa yrityksiä penkistä. Lopputulos: Pettymys. Turhautuminen. Kiukku. Mutta loppujenlopuksi sitten kuitenkin uusi nousu. Jouduin itse todenteolla terävöittämään tavoitteitani, niinkuin niin usein valmennettaville tästä nimenomaisesta asiasta saarnaan ja edellisessä postauksessakin kirjoitin. Mikä on a) lähitavoitteeni ja toisaalta b) pitkän tähtäimen tavoitteeni?

On aivan selvää, että jos lähikuukausien tavoitteeksi on asettanut olympianostojen tekniikan hiomisen (jotta jollakin aikavälillä voisin kehittää hermotuksellisia ja nopeusvoimallisia ominaisuuksia) ja myöhemmin keväällä tietyn juoksumatkan juoksemisen tiettyyn aikaan, ja viimeiset viikot tehnyt tähän tähtäävää harjoittelua, ei penkkipunnerrustuloksen kehitystä voi kauheasti kai odottaakaan. Daah!

Ihmisen aivotkin kykenevät käsittelemään ainoastaan YHDEN ärsykkeen kerrallaan. Siis yhdessä hetkessä menee yksi ärsyke läpi ja käsittelyyn. Tähän perustuu esimerkiksi monet fysikaaliset kivunhoitomenetelmät (ns. porttikontrolliteoria). Noh, vaikkei tällä sinällään ole mitään tekemistä suorituskyvyllisten tavoitteiden kanssa, tuli se vain tässä kohtaa mieleen, koska tavallaan se sivuaa aihetta kuitenkin.

Suorituskyvyllisten tavoitteiden kohdalla pätee ennemminkin harjoittelun spesifisyyden teoria. Timo Haikarainen (yksi erittäin korkealle arvostamistani alan ammattilaisista) kirjoittaa harjoittelun spesifisyydestä täällä sekä täällä. Ja taas täytyy sanoa itselleni että: DAAH!

Ensimmäinen askel: Päätä mitä haluat

-Timo haikarainen

Miksi siis kiukuttelen, jos kuvan treeniväline ei tuo lisälukemia penkkipunnerrustulokseen? Tähän (kiukutteluun) ei ole mitään aihetta, eikä siinä ainakaan mitään järkeä ole! Olen päättänyt mitä haluan ja treeni on sen mukaista. Piste. Get over it and get on it! Ja voin kertoa, että jos hikijumppa on tavoitteesi on kuvan väline aivan loistava tähän tarkoitukseen! Ainakin jos aloittaa päivän tekemällä 50 räjähtävää rinnallevetoa riipusta (25 polven päältä ja 25 puolesta säärestä). Kokeile!

Image

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s