Miksi kahvakuulanostamista? Miksei fitnesskuulailua? Miksi?

Tämän vuoden ensimmäinen kahvakuulanostamisen peruskurssi on juuri käyty. Salin hiljennyttyä jäimme Hannemarin kanssa putsaamaan magnesiumpölyjä pinnoilta ja samalla pohdimme iltapäivän kulkua. Joka kerta lajin tekninen haastavuus yllättää osallistujat. Samoin se, ettei meidän tavassa opettaa (ja itse harrastaa) ole mitään erillisiä liikkeitä vatsalihaksille, reisille, pepulle, yläselälle jne.

Toki on olemassa liuta apuliikkeitä ja oheisharjoitteita, kuten kyykyn eri variaatiot ja erilaiset vatsarutistukset, mutta ne eivät suoranaisesti kuulu teemaan ’kahvakuulanostamisen perustekniikat’. Edellisiä jokainen nostaja tekee enemmän tai vähemmän oman maun ja mieltymyksen mukaan, kun taas jälkimmäisiin löytyy selkeät linjaukset ja kriteerit. Ne ovat ja pysyvät. Ja oikein tehtyinä ne ”ottavat” kaikkialle kehoon.

Mutta m i k s i  valitsemme juuri kahvakuulanostamisen uuden salin ohjelmistoon (aivan kuten teimme edelliselläkin salilla), emmekä jotain paljon trendikkäämpää ja myyvämpää superkahvakuulatrendysexytotalbodyhässäkkää? Hyvä kysymys. Johon on kaiken lisäksi aika helppo vastata;

a) Kahvakuulanostamisen opettaminen tässä muodossa on meille molemmille sydämen asia, b) käyttämämme metodi saa fysioterapeutin silmällä ja tuntosarvilla arvioituna puhtaimmat paperit nivelten ja rangan kuormituksen osalta ja c) käyttämämme metodi mahdollistaa nopean kehityksen niin kunnon kuin taitojenkin (kuten tänäänkin nähtiin) osalta ja mikä tärkeintä, se mahdollistaa myös kehityksen jatkuvan seurannan.

Perusteluja tuli mieleen vielä muutama lisää, mutta tässä ne tärkeimmät. Meille on täysin ookoo, etteivät kaikki kotiudu lajin pariin samalta istumalta. Ajattelemme sen ehkä ennemminkin pidemmällä tähtäimellä kuten vaikkapa ajaton, hyvä ja vaikuttava musiikki; kun ensimmäisen kerran kuulet biisin, et liiemmin tykästy siihen. Mutta antaessasi sille muutaman kuuntelukerran lisää, löydät siitä ”sen jonkin” ja olet pian menettänyt sydämesi sille.

Image

Nostamisen riemua

2 thoughts on “Miksi kahvakuulanostamista? Miksei fitnesskuulailua? Miksi?

  1. Päivitysilmoitus: F.i.r.e. kysyy Miksi? « Totuus löytyy raudasta

  2. Päivitysilmoitus: Kuntotehtaasta sixpäkin kautta Sarasvuohon, ja piirakkaa päälle « Totuus löytyy raudasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s