Fast food that keeps you going

Olen laiska kokki. Piste. En siis ole kovin luova keksimään uusia monipuolisia ruokia. Onni onnettomuudessa on se, etten ole myöskään mikään kulinaristi eikä minulle tuota vaikeuksia pidemmälläkään aikavälillä syödä vähemmän maistuvaa ruokaa, kunhan tiedän sen olevan turvallista ja terveyttä edistävää. Syön siis elääkseni ja pysyäkseni liikkeessä, eikä toisinpäin.

Kiireinen elämäntilanne (tekosyy) ja huonot kokkaustaidot (laiska) ajaa terveyttään vaalivan, liikkuvan ihmisen etsimään oikoteitä terveiden aterioiden toivossa. Vaikka nyt aamupalalla, joka itselläni ainakin on aivan ratkaiseva ateria mitä päivän suorituskuntoon tulee. Niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Ruoan on siis oltava nopeasti ja helposti valmistettavaa, annettava riittävästi energiaa ja sisällettävä vieläpä aimo annos kehon eri toimintoja tukevia ravinto- ja suoja-aineita. Jälkimmäisten tarkemmassa avaamisessa ja kuvaamisessa luotan minua viisaampiin tahoihin, kuten Dr. John Berardi ja kumppanit (jotka kouluttavat minua parhaillaan kohti ravintovalmentajuutta), Varpu Tavi tai Kaisa Jaakkola.

Aamupalani perusajatus koostuu seuraavasti: kasvikset ja/tai marjat, proteiini, hyvät rasvat ja kuitu. Pieni hiilihydraattilisä hedelmän tai kaurahiutaleiden muodossa on yleensä myös mukana. Viher- tai leväjauheet kuuluvat lähes aina tuohon runkoon; sisältävät hurjasti ravinteita jotka suojaavat, puhdistavat ja voimistavat kehoa. Todellista fastfoodia joka antaa potkua!

Jotta edellinen kokoonpano toetutuisi maistuvalla tavalla, pidän keittiössä jatkuvasti tietyn raaka-ainevalikoiman (kananmunia, tummia kasviksia, juureksia, marjoja, kuituja, rasvoja, siemeniä, joitakin hedelmiä jne) sekä turvaudun usein valmiisiin jauheisiin ja mixeihin. Ne helpottavat pikaruokailijan arkea suunnattomasti! Omia suosikkeja ovat: Sunwarriorin Warrior Blend proteiinijauheet, Cocovi Smoothie mix, Puhdistamo Rakkauspakkaus, FSF Instant -sarjan jauheet, macajauhe, spirulina ja uusimpana suosikkina Amazing Grassin Green Superfood -jauheseos. Näitä vain hyvien perusraaka-aineiden kanssa sekaisin blenderissä ja Kaboom! Päivä saa päräyttävän startin!

Smoothien muodossa saa helposti ja herkullisesti upotettua kaikki arvokkaat ravinteet samaan sörsseliin. Jos kaipaan lämmintä aamupalaa, lisään perussörsseliin kananmunan valkuaisia ja (kaura)maitoa ja paistan koko hässäkän neitsytkookosöljyssä rapeaksi pannariksi, teen viherjuoman erikseen kyytipojaksi ja heitän marjat pannarin päälle.

Fast food ei siis välttämättä tarkoita roskaruokaa. Onneksi.

Image

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s