Päivä joka muutti kaiken

Äitienpäivä. Vaikkei se lukuisia kahvihetkiä (juuri niitä, jotka saavat kunto- ja ravintoasioista välittävän vääntelehtimään tuolissa: ’Jos otat, voit huonosti eikä seuraava treeni oikein kulje’ vs. ’Jos et ota, olet ilonpilaaja’) lukuunottamatta juuri muista päivistä poikkeakaan, on se silti hyvä muistutus. Kaikesta. Elämästä. Onnestakin. Se on päivä joka ensimmäisen kerran omalle kohdalle osuessaan muutti kaiken. Ihan kaiken.

Olen usein sanonut, että jos pre-äitiys-minä tulisi kadulla vastaan, en ehkä edes tunnistaisi. Niin paljon on elämä siitä lähtien tarjoillut face-liftiä ihan joka osa-alueella. Niin hyvässä kuin pahassa. Mutta ei koskaan niin pahaa, jottei jotain hyvääkin. Eli reilusti plussan puolella ollaan, ehdottomasti.

Äitiyden ensimmäisten (välillä liiankin raskaiden, tajuan sen nyt) vaiheiden jälkeen on helppo ymmärtää miksi se happinaamari on ensin puettava itselle.

Haluan siis kannustaa jokaista äitiä tästä eteenpäin ajattelemaan joka päivä hetken itseään. Ottamaan sen pienen hetken oman hyvinvoinnin edistämiseen. Kaikkea ei voi kerralla tehdä, ymmärrän. Mutta valitse (vähintään) yksi asia seuraavasta listasta joka päivä:

1. Hiljainen, oma hetki., 2. Hiki pintaan vaikka tasajalkaa hyppien., 3. Ravitseva, monipuolinen ja paljon vihreää sisältävä ateria (bonus: kiireettömästi nautittuna), 4. Rupatteluhetki hyvän ystävän kanssa. 5. Positiivinen ajatus (etenkin kaoottiselta vaikuttavassa hetkessä) ja 6. Suklaa! Viimeisen kohdalla suosittelen lämpimästi koukuttumaan raakasuklaaseen, mutta kukin tavallaan! 🙂

Hyvää Äitienpäivää!

-äM

Image

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s