Kahvakuulaurheilua

On se! Hieno laji nimittäin. Kahvakuulanostaminen eli kahvakuulaurheilu eli GS eli girevoy sport. Ihan liikuntamuotona ja treenimenetelmänäkin. Kysyvät mihin se ottaa. Noh, tänään se otti kaiken muun ohella myös aikalailla pannuun tempauksen alastuloa hinkatessa, joten melko kokonaisvaltaista sanoisin. Niille, joita urheilu ei kiinnosta: Liikunta- ja jumppamuotonahan tämä on kätevää kuin mikä; jyystät toistoa toiston perään koska s-e-n  o-n  m-e-n-t-ä-v-ä-! ja hupsistakeikkaa, oletkin yhtäkkiä huomaamattasi nostanut useita satoja, jopa tuhansia kiloja rautaa. Täytyyhän sen johonkin ottaa. Muuallekin kuin pannuun.

Meillä on siis f.i.r.e. cross training arenalla menossa koko viikonlopun kahvakuulaurheiluleiri, jota vetää KuulaAri, eli Ari Kaikkonen joka mm. voitti juuri kultaa lajin SM-Biathlonissa. Arilla on lukuisia muitakin saavutuksia vuosien varrelta ja tietoa kahvakuulaurheilusta käytännön tasolla enemmän kuin isommassakin pitäjässä.

Ensimmäinen leiripäivä antoi niin paljon eväitä omaan tekemiseen ja ohjaamiseen ettei ne ihan heti lopu. Täytyy vain osata käyttää eväät viisaasti ja pureskella huolellisesti että saisi mahdollisimman paljon asioita jäämään kovalevylle kaiken muun lomaan ja lihasmuistiinkin vielä.

Jäi sinne kovalevylle kaksi asiaa: 1) kestävyys ja 2) liikkuvuus. Tässä järjestyksessä ja näillä painotuksilla. Voima? Tottakai. Mutta se ei yksinään riitä eikä ole likimainkaan tärkein. Ja tähän liittyen sinne kovalevylle jäi myös yksi hauska juttu; Vaikken itseäni millään muotoa voimakkaaksi mielläkään, sain Arilta (pilke silmäkulmassa) kommentin: ”Tyypillinen vahvojen nostajien ongelma. Treenaa vähemmän” 😉

Huomenna jatketaan matkaa kohti enemmän-kestävää-ja-notkeaa nostajaa.

Image

KuulaAri demoaa työntöä.

Mainokset

One thought on “Kahvakuulaurheilua

  1. Päivitysilmoitus: Oulussa taas! | Treenejä ja muutakin puuhaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s