Body

Kukka Laakso kirjoitti omaan maanantaihini lähestulkoon liian pitkän kirjoituksen tämän päivän body -ilmiöstä, ts. ulkomuodon, ulkoisen olemuksen – bodyn – ihannoinnista. Tämä teksti sisältää kuitenkin kaikessa runsaudessaan sellaisen sanoman, joka on omassa saliprojektissani ja valmennustoiminnassani ollut jatkuvasti punaisena lankana ja kantavana ajatuksena:

Elämä on suurempi. Sen kuuluu olla ja sen täytyy olla. Jos ei ole, katso peiliin (silmiin, ei lihaksiin) ja kysy, mitä puuttuu.

Tämä Kukan kirjoitus tuli kaikessa komeudessaan taas kuin tilauksesta. Hetkeä ennen kuin blogiteksti ilmestyi silmieni eteen, olin miettinyt erään salillani treenaavan asiakkaan kanssa ääneen juuri tätä samaista ilmiötä. Molemmat käyttivät puheenvuoroissaan kutakuinkin seuraavia sanamuotoja:

– Elämää vartenhan sitä pitäisi treenata. Sitä varten, että jaksaisi vielä kahdeksankymppisenä pistää töppöstä toisen eteen, vieläpä joka askeleesta nauttien. Sitä varten, että tuntisi olonsa mahdollisimman monella tapaa terveeksi, kykeneväksi ja elinvoimaiseksi.

Niinpä. Tämän vuoksi f.i.r.e. cross training arenalla keskitytään ensisijaisesti tavoittelemaan tervettä suoritus- ja toimintakykyä. Pyritään siis keskittymään kilojen lisäämiseen (tankoon) niiden vähentämisen (vyötäröltä) sijaan. Ja myönnän ihan suoraan, että puhtaasti ulkonäkökeskeisiin tavoitteisiin minulla ei ole mitään annettavaa. En vain jaksa innostua body -ilmiöstä riittävästi kyetäkseni osallistumaan tällaiseen.

Mutta toisaalta: Ihminen, joka tekee itselleen hyvää (liikkumalla riittävästi ja itselleen sopivalla tavalla, syömällä terveesti, nukkumalla riittävästi, nauramalla ja rakastamalla paljon), näyttää lähes poikkeuksetta hyvältä. Minun määritelmä hyvännäköisestä on siis tämä.

Ihan turhaan ei siis arenan nettisivuston otsikko kuulu: f.i.r.e. cross training arena – treeniä elämää varten!

Kukan kirjoituksesta värittyneenä se voisi kyllä aivan yhtä hyvin kuulua: f.i.r.e. cross training arena – koska elämä on enemmän!

 

Image

One thought on “Body

  1. Päivitysilmoitus: Miksi opetan treenaamisen ja syömisen periaatteita, enkä kerro gramman ja metrin tarkkuudella mitä pitää milloinkin tehdä? | Ready, steady, let's do it!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s