Kisaraportti ja kahvakuulayhteisöllisyydestä

Kisaneitsyys on nyt sitten menetetty. Sekä nostajana että valmentajana. Eilen osallistuimme siis kuuden naisen voimin Oulun karateseuran kahvakuulajaoston järjestämiin salikisoihin. Kiitos järjestäjille ja tuomareille mukavasta päivästä!

Päivästä jäi kaikin puolin positiivinen maku. Ensinnäkin, tytöt nostivat yli omien odotustensa. Minä tiesin että pystyvät parempaan mihin itse uskoivat. Ja minun tehtävähän se on. Uskoa ja saada uskomaan omiin nostoihin. Oma suoritus ei pettänyt eikä liioin yllättänyt. Vasemman olkapään rakennevika on aiheuttanut päänvaivaa toimintahäiriön muodossa taas jonkin aikaa, kun aikaa (eli viitsimistä, ajan ottamista muilta jutuilta) ei oikein ole löytynyt. Tämän vuoksi otin salikisoissa varman päälle; Long Cycle 12 kiloisella, 137 toistoa. Teknisesti oltiin siis puhtaiden toistojen maksimirajoilla ja se riittää. Tällä erää.

Image

Long cycle @ 12 kg

 

Se mikä erityisesti tietysti omaa mieltä lämmitti oli koko joukkueen saamat kehut tekniikasta. Osan kanssahan on tehty töitä alle vuosi. Tällaisissa tilanteissa on helppo hymyillä ja olla tyytyväinen siitä, että jaksaa korjata ja opastaa eikä salli vääriä toistoja. Koskaan.

Varsinaisten kisasuoritusten lisäksi päivä antoi muutenkin aihetta hymyyn. Saimme osamme siitä hyvästä hengestä, joka kahvakuulanostajien kesken vallitsee. Heti paikalle saapuessamme OKS:n pojat ja tytöt tarjosivat lämpimän vastaanoton ja muutenkin kisapaikalla tuli vastaan vain hymyileviä kasvoja. Ja kun oma vuoro koittaa: Astut ensimmäistä kertaa lavalle. Olet ns. nobody. Ja kaikki kannustavat sinua, jopa nimellä. Väitän, että itse lajin ohella juuri tämä yhteisöllisyys on vähintään yhtä tärkeässä roolissa sillä hetkellä kun ihminen koukuttuu lajiin. Ja tietysti kisoihin (pieniinkin) osallistuminen antaa harjoittelulle selkeän motiivin, ja hommasta tulee tavoitteellista. Ainakin joukkueen tytöillä aiemmin syttynyt kipinä roihahti kunnon liekkiin. Nice.

Luultavasti puhun siis koko joukkueen suulla jos sanon: We’ll be back! What next?

Kuvia tyttöjen hienoista suorituksista:

 

Janika OAJ @ 12 kg, 141; Heidi OAJ @ 12 kg, 128; Eliisa OAJ @ 16 kg, 123.

Janika OAJ @ 12 kg, 141; Heidi OAJ @ 12 kg, 128; Eliisa OAJ @ 16 kg, 123.

 

HooOulu0806

Hannemaari OAJ @ 16 kg, 111.

 

Minna OAJ @ 16 kg, 107 ja tempaus @ 12 kg, 171.

Minna OAJ @ 16 kg, 107 ja tempaus @ 12 kg, 171.

 

4 thoughts on “Kisaraportti ja kahvakuulayhteisöllisyydestä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s