Taivas + Helvetti

Pidän hyvin kirjoitetuista kirjoista. Näinkin kiireiseksi ihmiseksi luen melko paljon. En tosin lukemisen itsensä vuoksi, vaan oppiakseni jotain tai inspiroituakseni jostakin. Sellainen minä olen. Kaikella tekemisellä pitää kutakuinkin olla jokin motiivi. Tarkoitus ja päämäärä. Lukemisellakin. Sillä ajatuksella hankin myös pari viikkoa sitten ilmestyneen Taivas + Helvetti -kirjan (2013, Puustinen, T. & Mäkeläinen, M., One on One Publishing). Jotta oppisin jotain yrittäjyydestä. Käytännön puolestakin. Mutta etenkin sen taivaista ja helveteistä. Jotta inspiroituisin ja voimaantuisin. Jaksaisin uskoa ja puskea eteenpäin.

No, vastasiko kirja sitten kaikkia odotuksiani? Ehdottomasti. Ja vielä enemmän. Siitä tuli yksi niistä kirjoista, jotka ovat käden ulottuvilla aina töitä tehdessä; vasemmalla puolen läppäriä, yhdessä anatomian taskukirjan, urheiluravitsemusopuksen sekä muutaman muun itselleni sopivan perusopuksen kanssa. Se on ikäänkuin rohkeuden ja draivin perusopus. Yrittäjän voimaruokaa auki kirjoitettuna.

Taivas + helvetti -kirjaa promottiin jytkysti ennen sen ilmestymistä. Kampanjan (ja sittemmin myös itse kirjan) henki ja tyyli, värimaailmaa myöten, osui ja upposi omalla kohdallani samantien. Otetaan nyt vaikka yksi kirjan markkinointisloganeista: ”Tehdään se yhdessä!”, jonka mukaan jokaista ostettua kirjaa kohden, julkaisija lahjoittaa yhden kirjan opintonsa päättävälle nuorelle. Ajatus on jalo. Mutta eritoten tuo ajatus ja filosofia: Yhdessä. Tykkään. Koska yhdessä olemme aina enemmän ja yhdessä pystymme aina parempaan.

Kirjan (joka on avoin tarina 21:sta yrittäjästä) nimi ja otsikko kertoo kaiken: Taivas + Helvetti. Ja alaotsikon jälkimmäisessä osassa on mieletön, rohkaiseva voima: 18 yrittäjää jotka saivat lähes kaiken + 3 jotka menettivät paljon, mutta selvisivät siitäkin. Hetkinä, jolloin epäilyttää, luen tuon viimeisen uudestaan ja uudestaan…

Kirjaa lukiessa tulee väistämättä pakottava tarve listata oman yrittäjyyden taivas ja helvetti:

Taivas on ehdottomasti se kun huomaa vaikuttaneensa jonkun ihmisen elämään suuntaamuuttavasti (parempaan). Taivas on se pakahduttava riemu, joka syntyy molemminpuolin kun saa asiakkaan voittamaan itsensä ja saavuttamaan tavoitteensa. Ehkä jopa kivuttomuuden. Taivas on se tunne, että on onnistunut luomaan jotain merkityksellistä. Jollekin. Taivas on myös ne hetket, jolloin tajuaa pysähtyä arvostamaan sitä mitä on saanut aikaan.

Helvetti on jatkuva äitiyden ja yrittäjyyden rajalla taiteilu; se tunne, että on jatkuvasti joko äitiyden tai yrittäjyyden kipurajan tuollapuolen. Helvetti on liian vähän unta liian monena yönä. Helvetti on pelko ettei voimat riitä. Helvetti on liian vähän aikaa rakastaa ja antaa tulla rakastetuksi.

Yrittäjyyden taivas + helvetti on todellisuutta. Minullekin. Tekeekö se minusta jotenkin jalomman? Ei. Se tekee minusta yrittäjän.

Taivas+helvetin yrittäjien tarinat todistavat, että kohtalo tottelee usein tekemistä.

– Puustinen & Mäkeläinen

taivasjahelvetti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s