Kiisselikokkailua ja KiloMetri -treeni

Tästä taisi myös tulla KiloMetrin mittainen bloggaus. Pahoittelut siitä!

Ensimmäinen puolipäiväkesäloma takanapäin ja heti ryhtyi kelit rantakuntoon! Aamusta siis heti rannalle pikkumiehen kanssa touhuilemaan. Sitä ennen kuitenkin ehdin ajatella lounasta ja etenkin sen jälkiruokaa. Mieleeni juolahti kokeilla jo kauan suunnitteilla ollutta  chiakiisseliä, eli chiasiemenistä liottamalla saadusta hyytelöstä sekä marjoista tehtyä kiisseliä. Tuumasta toimeen: Chia hyytelö jääkaappiin tekeytymään rantakeikan ajaksi!

Chiahyytelö yhtä kiisseliannosta varten:

1 rkl chiasiemeniä

1 dl vettä

Lusikalla sekaisin ja jääkaappiin turpoamaan mieluiten useaksi tunniksi (myös vaikka yön yli).

Biitsiltä palatessa sulatin 1,5 dl mustikoita pahimmasta kohmeesta ja sekoitin chiahyytelön kanssa. Kaadoin hyytelön päälle jääneen vesimäärän pois. Muutama tippa steviaa joukkoon ja seos vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Idea jalostui siinä tehdessä vieläpä astetta loistokkaammaksi; KERROSKIISSELIÄ! Sen sijaan että olisin tehnyt perinteisen vaniljavaahdon tai kastikkeen tein pienen, jytkyn annoksen FASTin Caramel Puddingia:

1 dl maitoa

0,5 dl pudding -jauhetta

Sheikkerissä iloisesti sekaisin ja jääkaappiin. Molempien kiisseleiden saavutettua halutun koostumuksen, kauhoin ne kerroksittain kulhoon.

Lopputulos näytti (hyvin pienen hetken ennen kitaan lapiointia) tältä:

Image

Makuyhdistelmä oli heavenly! Mustikoiden raikkaus ja karamellipuddingin makeus. Ilman turhia höttöhiilareita!

Samettisemman kiisselin saa aikaan näyttämällä chia-marjaseokselle vielä sauvasekoitinta tai blenderiä. Itseäni ei chiasiementen rapina suussa haittaa. Siemenethän ovat muuten käytännössä mauttomia, eli kiisselin maku määräytyy täysin muiden raaka-aineiden (tässä tapauksessa mustikoiden) mukaan.

Tässä vielä resepti järjestelmällisemmin:

CHIA-MUSTIKKAKIISSELI

1 dl vettä

1 reilu rkl chiasiemeniä (tai toivotun koostumuksen mukaan)

1,5 dl pakastemustikoita (hieman sulaneena)

Toimii myös suoraan keskenään sekoitettuna, mutta tein siis erikseen chiahyytelön. Jos sekoitat kaikki keskenään ja annat tekeytyä, suosittelen suurempaa määrää chiaa, 2-3 rkl. Sileämmän lopputuloksen aikaansaamiseksi voi surauttaa seoksen lopuksi sauvasekoittimella tai blenderissä.

”VANILJAKREEMI”

1 dl maitoa

0,5 dl FAST Puddingjauhetta, Creme Caramel

Jääkaappiin 5-10 minuutiksi jähmettymään.

Ja sitten vain halutussa järjestyksessä kerroksittain kulhoon! Ja meillä on jälkkäri, väli- tai iltapala jossa on proteiinia, marjoja, laadukasta rasvaa sekä kuitua. Powerfood!

Ja kun kupu on ravittuna powerfoodilla jaksaa treenata, vaikka aika olisikin kortilla (Kiire, kiire, aina kiire… lomallakin. NOT GOOD!). Jossakin tämän päivän käänteessä mieleeni juolahti kokeilla alla olevaa treeniä. Tarvitaan kahvakuula/ -t sekä sisäsoutulaite.

KiloMetri -treeni

Päätä etukäteen soudettava matka, jonka lukema on jaollinen käytössä olevan kuulan/ kuulien painon kanssa, esim minä päätin että se on 480 m, koska käytin kahta 12 kg:n kuulaa.

Tee seuraavaa liikeparia joko a) tietty aika täyteen tai b) tietty kierrosmäärä:

1) Soutua ennalta päätetty matka

2) Työntöä kahvakuulalla/ kuulilla niin monta toistoa että nostettu kilomäärä vastaa soudetun matkan lukemaa

Eli minun tapauksessani 480 kiloa, jonka tein kahdella 12 kg kuulalla, eli 20 työntöä jokaista soudettua 480 metriä kohden. Tein tätä 4,5 kierrosta läpi. Aikaa kului n. 20 minuuttia, juuri sen verran kuin sitä olikin 🙂

Kotioloissa, tai kodin pihapiirissä tehtynä sisäsoudun voi korvata juoksulla, KiloMetri -muunnostaulukko toimii samalla tavalla.

Enjoy & Have Fun!

– äM

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s