Mansikkakakku feat. Skyr

Muistan jostain keittokirjasta (kyllä, olen joskus selaillut sellaistakin) reseptin ”Laiskan kanaa Jerez”. Koska en tuota kanaa lukuunottamatta juurikaan hahmottanut  mistä on kyse, en koskaan myöskään päässyt otsikkoa pidemmälle tuon reseptin osalta. Otsikko on silti jäänyt mieleen ja on sangen käyttökelpoinen tämän päivän keittiöluomukseni kohdalla: ”Laiskan mansikkakakkua feat. Skyr”. Jep. Olen laiska kokki. Siispä powerfood-kokkailunkin on oltava helppoa ja nopeaa. Ja jos vielä maistuvaakin, aina vain paranee!

Tämän paivän keittöchaoksen inspiraation lähde oli ystävän syntymäpäivä sekä Kukan juhannuksena ilmoille heittämä idea ”mansikkakakkua fitimmin”. Tänään syntymäpäiväänsä viettävä ystävä sattuu olemaan myös treeni- ja työkaveri, jolla on (sujuvasti tartutettuna?) kutakuinkin samat ajatukset ruokaan liittyen; jos jotakin voi valmistaa fitimmin, niin sitten se valmistetaan fitimmin.

Siispä kehittelin kaikessa laiskassa neroudessani fitimmän mansikkakakun, johon sovelsin aiemmin postaamaani mustikkapiirakkareseptiä. Laiska soveltaa, leikkaa ja liimaa. Hyvä!

KAKKUPOHJA

1,5 dl kaurahiutaleita hyppysissä murusteltuna

1 dl mantelijauhetta

30 g Puhdistamon riisiproteiinijauhetta, suklaa

30 g FASTin Hera80, karamellin makuista

1 tl leivinjauhetta

2 rkl raakakaakaojauhetta

** SEKOITA **

4 kananmunan valkuaista

1 reilu rkl Bionan mantelivoita

1 banaani

1 dl maitorahkaa (laitoin ½ tavallista, ½ sokeritonta vanilja-Skyriä)

1/2 dl vettä

10 tippaa nestemäistä steviaa

** SEKOITA TÄSSÄ JÄRJESTYKSESSÄ JA YHDISTÄ EDELLISTEN KANSSA **

– Voitele piirakkavuoka kylmäpuristetulla kookosöljyllä ja kaada taikina siihen

– Paista 30-35 min 175 asteessa

Tästä eteenpäin on kaksi vaihtoehtoa:

1) Leikkaa jäähtynyt torttupohja sopivan kokoisiksi paloiksi ja koristele palat erikseen leivoksenomaisesti (näin minä tein tällä kertaa) tai

2) Leikkaa torttupohja kahtia, laita täytteeksi mansikoita ja rahkaa (tai proteiinipuddingia) ja koristele kakku esim alla olevan ohjeen mukaan. Näin saat täytekakkumaisemman olemuksen. Tämä olemus korostuu tietysti entisestään, jos paistat pohjan kanttisessa vuoassa tai teet kaksi samankokoista pyöreää pohjaa.

KAKUN/ LEIVOKSEN PÄÄLLE

Sokeritonta vanilja-Skyriä (Isomman kakun koristelussa voi olla tarpeen jatkaa Skyriä luonnonjogurtilla tai perusrahkalla ja maustaa vaniljalla ja stevialla.)

Mansikkaviipaleita

Marabou Premium 86 % -lastuja kuorimaveitsellä vuoltuna

Ei huono, vaikka itse sanonkin eikä syntymäpäiväsankarikaan moittinut. Ja mikä parasta, tätä voi nauttia huomenna vaikka aamupalaksi!

Image

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s