Voimakas päivä

Eilen oli sanoinkuvaamattoman hieno päivä f.i.r.e. cross training arenalla! Allekirjoittanut sai kunnian vetää voimaseminaarin innokkaille voiman ystäville yhdessä kolminkertaisen penkkipunnerruksen Suomen mestarin Simon Kankkosen kanssa. Oman vankan panoksensa käytännön osioon toi myös pitkän linjan voimanostovalmentaja Mats Finne, joka vaikuttaa Kokkolan Jymyn voimailujaostossa.

Edeltävissä suunnittelupalavereissa olimme yhtä mieltä siitä että työnjako olisi selkeä, Simon ja Mats pitäisivät ohjat käsissään käytännön osioissa. Simonin saavutukset puhukoot puolestaan. Sekä tuollaisia rautoja liikuttavan että hänen valmennukseensa osallistuvan kaverin on yksinkertaisesti tiedettävä voimasta ja sen kehittämisestä melkoisen paljon! Ja vaikka Simon tällä hetkellä onkin erikoistunut pelkästään penkkipunnerrukseen on hänen taustansa monipuolisessa urheilussa ja voimailussa. Nykyäänkin hänen harjoitusohjelmansa on luultavasti kaikista Suomen penkkipunnertajista yksi monipuolisimpia, ellei monipuolisin.

Päätimme rajata liikepankin voimanoston liikkeisiin (penkkipunnerrus, kyykky sekä maastaveto) ja näiden apuliikkeisiin. Onhan levytankoharjoittelu sitä kaikkein toiminnallisinta voimaharjoittelua, joka palvelee niin arjen ahertajaa kuin minkä tahansa lajin urheilijaakin.

Minä vastasin puolestani päivän teoriaosioista niin fysiikan kaavojen kuin anatomian ja fysiologiankin osalta. Pidin myös lyhyen tietoiskun voimaharjoittelijan olkapäävaivoista; niiden syistä, ennaltaehkäisy- ja hoitokeinoista. Miksi juuri olkapää? Siksi, että se on näppituntumalta ylivoimaisesti eniten harmia aiheuttava ongelma tällä hetkellä niin treenaavien kuin treenaamattomienkin ihmisten keskuudessa. Tämä näkyy työssäni niin valmentajana kuin työfysioterapeuttina.

Seminaariin osallistuneiden ensitunnelmat päivän jälkeen olivat erittäin positiiviset; ”Osin tuttua asiaa, mutta myös paljon uusia oivalluksia! Mahtava päivä!”, kuului useamman seminaarikävijän suusta. ”Mahtava päivä!” oli myös kaikkien kolmen valmentajan yhteinen arvio!

Päivä antoi siis vahvan sysäyksen jo pitkään suunnitteilla olleelle, minun ja Simonin väliselle yhteistyölle mitä voimaharjoitteluun tulee. Meistä kuullaan vielä 😉

Kuvia päivän varrelta:

Image

Mats Finne elementissään penkkipunnerruksen käytännönopetuksessa.

Image

Tarkkaavaisia voimaoppilaita.

Image

Valmentajien välipalaveri.

Image

Maastavetoharjoitus käynnissä.

Image

Valmentaja-äM tiukassa paikassa. Maastavedon ja kyykyn apuliikkeen demo; lantion nosto voimakuminauhalla.

Kiitos vielä kerran vieraileville tähdille sekä kaikille osallistujille!

Mainokset

2 thoughts on “Voimakas päivä

  1. Oli ilo saada osallistua tapahtumaan johon otti osaa asiasta todella innostunutta porukkaa. Simonin ja minun tehtävä oli oikeastaan aika helppo sillä tekniikat oli erittäin hyvällä tasolla, välillä pientä korjausta ja vinkkiä ja sit sai ihailla loistavia tekniikkoja. Hienoa työtä oot tehny

    t.mats

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s