Suklaakuu #5

Suklaa kuuluu jouluun. Ainakin minun jouluuni. Ja mikä onni että pidän nimenomaan raakasuklaasta, jonka valmistuksen opettelu ja makuun koukuttuminen on ollut yksi elämäni tärkeimmistä hyvinvointiteoista.

Raakasuklaa siis valmistetaan raakakaakaosta (jauheesta, voista ja/tai massasta) kuumentamatta raaka-aineita missään valmistusvaiheessa. Näin saadaan kaikki kaakaopavun tärkeät ainesosat säilymään. Tämän ja hyvin paljon muuta tärkeää asiaa raakakaakaosta löydät kenenkäs muun kuin Jaakko Halmetojan ylläpitämältä Raakasuklaa.com -sivustolta.

Jos et kuitenkaan jaksa tuota sivustoa tahkota läpi, alla tärkeimmät tärpit raakakaakaoon liittyen.

Hyödyt: Antioksidanttipommi, joka mm. piristää, auttaa keskittymään ja palauttaa lihaksia rasituksesta. Ehkäisee ilmeisesti uusimman tutkimustiedon valossa myös sydän- ja verisuonitauteja mm tihentämällä verta ja vaikuttamalla suotuisasti kolesterolitasapainoon. Sisältää runsaasti seuraavia mineraaleja: Magnesium (50 grammassa kaakaota on enemmän magnesiumia kuin tyypillisissä lisäravinteina myytävissä magnesiumtableteissa), rauta, kupari, sinkki.

Mahdolliset haitat: Sisältää alkaloideja ja toksiineja, jotka ovat osa pavun luontaista suojelumekanismia. Tämän vuoksi kaakaon liiallista nauttimista voi olla tarpeellista välttää. Kaakaon korkeat arginiinipitoisuudet alkavat herkästi aristaa suuta ja oksaalihappo ärsyttää vatsaa, jos raakakaakaota nautitaan liikaa.

Sopiva ja terveyttä edistävä vuorokausiannos raakakaakaotuotteita: 1-3 rkl kaakaojauhetta tai 10-20 kaakaopapua vastaava määrä.

Pitemmittä puheitta, tässä joulukuun viides hyvinvointihaaste!

 

Image

Mainokset

2 thoughts on “Suklaakuu #5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s