Joulukuu #16

Katse kasviksiin! Kaikkihan sen tietävät että kasviksia ja marjoja pitäisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä. Kasvisten ja marjojen terveysvaikutukset ovat laajat. Varmaankin on taas niin, että ne ovat vieläkin terveellisempiä kuin kykenemme ymmärtämään.

Kasvisten riittävä syöminen on silti yllättävän monelle yllättävän haastavaa. Eikä tuoreiden kasvisten saanti ympärivuotisesti ole kovin helppoa näillä leveysasteilla. Etenkään jos haluaa suosia suomalaista.

Mutta siihen kannattaa ehdottomasti pyrkiä! Kasvisten lisääminen ruokavalioon on esimerkiksi tutkimusten mukaan tehokkain elintapamuutos haluttaessa pudottaa painoa ja se riittää pudottamaan painoa yksinään vaikkei mitään muita elintapamuutoksia tehtäisikään.

Ensimmäinen askel on yrittää kaapata kasviksia tai marjoja lautaselle mahdollisimman monella, mieluusti ihan  j o k a  aterialla. Se on periaatepäätös.

Image

Jos käytäntö, laiskuus, luovuuden puute tms. tulee vastaan, ota seuraavat vinkit talteen:

  1. Pilko ja raasta kasvikset pari kertaa viikossa isompina satseina tiiviisiin rasioihin. Siten ne ovat aina valmiita syötäväksi tai mukaan otettavaksi.
  2. Opettele tekemään smoothieta. Siihen on helppo sujauttaa monta annosta kasviksia ja marjoja yhteen kannulliseen. Juo smoothieta aamupalaksi, välipalaksi, palautusjuomaksi ja iltapalaksi.
  3. Turvaudu arjen kiireessä kotimaisiin pakastevihanneksiin. Marjat on talvikaudella muutenkin nautittava pakastimesta. Pakasteessa kasvisten ja marjojen terveelliset ominaisuudet säilyvät yllättävän hyvin.
  4. Kaupassa ollessasi, katso että ostoskärrystä löytyvissä kasviksissa on vähintään kolme eri (ja mahdollisimman tummaa) väriä edustettuna ennenkuin suuntaat pois hevi-osastolta.
  5. Jos tuoreiden tai edes pakastettujen marjojen ja kasvisten saanti on hankalaa, turvaudu laadukkaisiin marja- ja viherjauheisiin, joita saat luontaistuotekaupoista.

Joulukuun 16:s hyvinvointihaaste kuuluu siis seuraavasti: Lisää kasviksia ja marjoja!

Image

Pyri lataamaan lautaselle useita värejä. Jokaisella värillä on omat supervoimansa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s